X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
14/06/2019 |  10:24 ⇒ 11:40 | Извор: СРНА

Почела сједница Представничког дома без посланика СНСД, ДНС и СП

Друга хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ почела је данас у Сарајеву, без присуства посланика СНСД-а, ДНС-а и СП-а.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: СРНА
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: СРНА

Почетку сједнице не присуствује ни посланик СДС-а Мирко Шаровић, тако да ова сједница има кворум за одржавање, али не и за одлучивање.

На дневном реду су двије тачке - актуелна ситуација у правосудним институцијама БиХ с акцентом на обавезе из препорука Европске комисије и информација Савјета министара о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ с освртом на актуелну безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона.

Сазивање хитне сједнице тражило је 14 посланика из СДП-а, СББ-а, Наше странке, СДС-а, ПДП-а, А-СДА, ПДА и Независног блока.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је јуче Срни да се иза иницијативе групе посланика за сазивање хитне сједнице овог дома крије опасна, противуставна и противзаконита намјера да се продужи технички мандат Савјету министара у којем сједе нелегитимни представници српског народа и Републике Српске.

Посланик ДНС-а Ненад Нешић рекао је јутрос Срни да ни он, из истих разлога, не жели да присуствује овој сједници.