latinica  ћирилица
14/06/2019 |  14:35 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са делегацијом АП Војводина: Сарадња на веома високом нивоу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас делегацију Владе Аутономне Покрајине Војводине, коју је предводио потпредсједник Ђорђе Милићевић.
Цвијановићева са делегацијом Владе АП Војводина - Фото: РТРС
Цвијановићева са делегацијом Владе АП ВојводинаФото: РТРС

На састанку је разговарано о даљем јачању економских и културних веза између Српске и Војводине, заједничком дјеловању на развоју привреде и туризма, као и могућностима за интензивније регионално повезивање и заједничким наступима на међународним манифестацијама.

Заједнички је оцијењено да је институционална сарадња између Републике Српске и Аутономне Покрајине Војводине на веома високом нивоу, те да постоји висок степен јединства, координације и заједничких иницијатива.

Саговорници су као добар и практичан примјер међусобне сарадње истакли оснивање Добротворног удружења Привредник Републике Српске, по угледу на Српско привредно друштво Привредник из Новог Сада.

Предсједница Цвијановић овом приликом се захвалила Влади Војводине и Фонду  за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог Сада за данашњу донацију рачунара даровитој дјеци из Српске из социјално угрожених породица, те истакла да ће донација ученицима омогућити стицање знања и вјештина које су им неопходне у њиховом школовању, наведено је у саопштењу из кабинета предсједнице Српске.

Привредник Републике Српске“, уз подршку Владе Аутономне Покрајине Војводине и Владе Републике Српске, као и великог броја привредника, основали су Привредна комора Републике Српске и Подручна привредна комора Бањалука, заједно са Академијом наука и умјетности Републике Српске и универзитетима у Бањалуци и Источном Сарајеву.

Под геслом Рад-штедња-честитост“, основни циљ ове фондације је школовање даровите дјеце слабијег имовинског стања. Привредник Републике Српске, за школску 2019/2020. годину, расписао је јавни конкурс за пријем прве генерације питомаца и штићеника.

Поред хуманитарне, истакли су саговорници, Привредник има и значајну педагошко-образовну и културну мисију и код младих људи развија осјећај националног поноса и припадности једној култури, историји и традицији.

Састанку су присуствовали и директор Фонда  за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог Сада Душко Ћутило и представници Добротворног удружења „Привредник Републике Српске“ Горан Рачић и Борко Ђурић.

Повезане вијести:

Вишковић са делегацијом АП Војводина: Сарадња значајно интензивирана