latinica  ћирилица
18/06/2019 |  09:28 ⇒ 16:04 | Аутор: РТРС

Француском хуманитарцу Албанци пријете смрћу!

Оснивач хуманитарне организације "Солидарност за Косово" Арно Гујон огласио се о пријетњама након репортаже о животу Срба на КиМ у француском листу "Фигаро".
Арно Гујон (фото:Tanjug / Тања Валич) -
Арно Гујон (фото:Tanjug / Тања Валич)

- Проалбански француски новинари су побјеснили након чланка о Косову "Фигароу" - написао је Гујон на Твитеру.

Шта је писало у репортажи француског хуманитарца, детаљније прочитајте ОВДЈЕ.

Он је навео да су се послије текста на мети нашли он и Жан Кристоф Бисон, замјеник главног уредника Фигароа, који је писао репортажу на десет страна под насловом "Српски дух отпора".

- Посљедице: Кристоф Бисон је добио пријетње смрћу док мене развлаче по интернету називајући ме француским Милошевићем, фашистом и руским шпијуном. Није лако бити на страни истине. Али нећемо одустати - додао је Гујон на свом налогу на Твитеру.

Репортажа о животу Срба на КиМ објављена у француском листу "Фигаро" истински говори о хуманитарној ситуацији у српским енклавама на КиМ, изјавио је раније Гујон.

Он је додао да заслуге за репортажу иду тројици храбих новинара француског магазина, оцјењујући да није лако на Западу, у Француској, бити објекативан када су у питању исполитизоване теме.

- Они су направили феноменалну репотажу која истински говори о хуманитарној ситуацији у енклавама на Косову и Метохији - оценио је Гујон.

Истакао је да је "Фигаро" најчитанији и најпродаванији часопис у Француској и да ће сваки читалац имати прилику да се упозна са оним што се дешава на КиМ већ 20 година.

- Сазнаће да је срушено 150 цркава и манастира, сазнаће како живе данас, 2019. године, Срби у селу Новаке код Призрена, како живе монаси у Високим Дечанима, зашто су и даље војници Кфора око манастира Високи Дечани и зашто морају да чувају тај драгуљ српске историје - навео је Гујон.

Извор: Srbija Danas

Proalbanski francuski novinari su pobesneli nakon članka o Kosovu u @Le_Figaro. Posledice: @jchribuisson je dobio pretnje smrću dok mene razvlače po Internetu nazivajući me francuskim Miloševićem, fašistom i ruskim špijunom. Nije lako biti na strani istine. Ali nećemo odustati.