X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
18/06/2019 |  11:53 ⇒ 15:30 | Извор: СРНА

Позив на формирање власти без СНСД-а, позив на рушење демократског поретка

Сви који позивају на формирање Савјета министара и власти на нивоу БиХ без СНСД-а и његових партнера, односно без изборних побједника из Републике Српске уствари позивају на класично рушење демократског поретка, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Ако је њихов циљ да, без обзира на изборни резултат у Српској, власт на нивоу БиХ увијек буде формирана тако да њен саставни дио из Републике Српске буду они који добију најмањи број гласова и они који нису СНСД, онда нема потребе да одржавамо изборе. У том случају СНСД и Српска ће морати размотрити неке нове кораке - нагласио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, крајње је лицемјерно да о нераду Парламентарне скупштине БиХ говоре они који су одговорни за кризу у БиХ и који не дозвољавају да буду имплементирани изборни резултати.

- Још лицемјерније је да то раде они из Републике Српске који тренутно на рачун грађана Српске и БиХ примају плату и у Савјету министара и у Парламентарној скупштини БиХ као што су Драган Мектић и Мирко Шаровић - нагласио је Ковачевић.

Он је поручио да је крајње вријеме да се сви у БиХ уозбиље и да СНСД и његови коалициони партнери као изборни побједници у Српској, бошњачки изборни побједници СДА и њихови партнери и хрватски изборни побједници ХДЗ и његови партнери формирају власт.

- То је услов да почнемо да радимо оно што грађани од нас очекују и дајемо одговоре које од нас очекују партнери на међународном нивоу. Првенствено мислим на Европску комисију која је показала разумијевање и стрпљење за БиХ, али више неће да чека да они који кроз политичке уцјене желе да остваре своје јефтине политичке интересе - истакао је Ковачевић.