latinica  ћирилица
18/06/2019 |  23:26 ⇒ 19/06/2019 | 09:01 | Аутор: Независне

Предложен притвор за шест дилера ухапшених у акцији "Клуб 2"

Након испитивања у Окружном тужилаштву, поступајући тужилац предложио је притвор за шест дилера ухапшених у Полицијској акцији "Клуб 2", сазнају Независне.
Акција Клуб 2-привођење осумњичених - Фото: РТРС
Акција Клуб 2-привођење осумњиченихФото: РТРС

Притвор је предложен за Озрена Савића, Драшка Томића, Душана Бабића, Александра Савића, Стефана Павловића и Марка Михајловића.

Девет особа ухапшено је током акције "Клуб 2", у оквиру које је пронађено више од шест килограма дроге, укључујући и хашиш, који већ дуже вријеме није одузиман.

Акција "Клуб 2" усмјерена је на разбијање организоване криминалне групе која се бавила илигалном продајом опојних дрога и зеленаштвом. Ову акцију спровели су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијска управа Бањалука под надзором бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

Недавно је у акцији "Клуб" ухапшено 11 лица осумњичених за неовлаштену производњу и промет опојних дрога и навођење на проституцију.

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Срђану Бошкову (36), Леи Докмановић (19), Наили Капи (20) и Амеру Исаковићу (20), осумњиченима за трговину дрогом и омогућавање конзумирања дроге у акцији "Клуб".

Тада су, осим њих, у акцији ухапшени и Мирко Саламић, Медина Капо, љубиша Бајичић, Стефан Адамовић, Маринко Марјановић и Драган Јелача, који су одлуком Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци пуштени да се бране са слободе.