latinica  ћирилица
20/06/2019 |  12:17 ⇒ 25/09/2019 | 15:20 | Аутор: РТРС

Почиње снимање једног од највећих пројеката РТРС-а квиза "Научи се, човјече" (ФОТО)

Снимање једног од највећих пројеката РТРС-а, квиза "Научи се, човјече", у сарадњи са ЕТМ продукцијом и Републичким педагошким заводом, уз подршку Владе Српске, почиње сутра.

Аутори и водитељи пројекта су познати глумци Ненад Окановић - Оки и Бојан Ивковић - Боки.

Квиз "Научи се човјече" (Фото: РТРС)

Врло занимљив концепт квиза "Научи се, човјече" захтијева од учесника висок ниво знања, али и бројних вјештина. Иако изгледом, ова пажљиво осмишљена игра, подсјећа на добро познату "Не љути се, човјече", суштински се веома разликују.

Квиз "Научи се човјече" (Фото: РТРС)

- То је игра коју смо осмислили ми за нашу дјецу и играли се са њима, и онда смо схватили да то може да буде један сјајан пројекат. Мислим да у региону задњих тридесет година овакво нешто није рађено, а ево сад се прави на РТРС-у - каже Ненад Окановић - Оки.

Квиз "Научи се човјече" (Фото: РТРС)

Из 32 школе из 28 општина Републике Српске, са по два тима од шестог до деветог разреда, ученици ће показати своје знање из српског језика, географије, историје и опште културе. Савјетници Републичког педагошког завода припремили су више од 2.000 питања из наставног плана и програма ових разреда.

Квиз "Научи се човјече" (Фото: РТРС)

Највећем пројекту, до сада реализованом у студију Радио-телевизије Републике Српске, претходиле су вишемјесечне припреме. Само за постављање најсавременије техничке опреме било је потребно више од 100 људи. Све се ради у ХД резолуцији, те се користи најсавременија опрема када су у питању свјетло, звук и квалитет слике. У току квиза ће бити присутно "само" 1.800 навијача и 192 учесника. У току презентације квиза и обиласка школа пређено је 2.455 километара, а на крају снимања очекујемо преко 1.500 минута образовног и забавног програма за дјецу!

Квиз "Научи се човјече" (Фото: РТРС)

Квиз "Научи се, човјече" има много већи значај, захваљујући томе што омогућава наставницима да ову игру наставе да користе и касније у настави.

Квиз "Научи се човјече" (Фото: РТРС)

- За играње само једног круга квиза потребно је минимум 64 питања, те је то идеално за наставнике и професоре да формирају свој сет питања и провјере знање на један забаван начин - мишљења је Бојан Ивковић – Боки.

Снимање квиза требало би да се заврши до почетка јула, а емитовање на РТРС-у планирано је за јесењу шему, тачније од средине септембра.