mtel
latinica  ћирилица
20/06/2019 |  17:05 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Састанак Додика и Лукашенка (ФОТО/ВИДЕО)

У Минску је одржан састанак српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка.
Милорад  Додик-Александар Лукашенко - Фото: РТРС
Милорад Додик-Александар ЛукашенкоФото: РТРС

Фото: РТРС

Додик се претходно састао са предсједником Владе Бјелорусије Сергејем Румасом са којим је разговарао о сарадњи двије земље.

Додик и Румас су оцијенили да је потребно унаприједити сарадњу БиХ и Бјелорусије, те да за то постоје све претпоставке.

Саговорници су посебно нагласили потребу економске, привредне и културне сарадње, указавши на огроман туристички потенцијал и БиХ и Бјелорусије гдје се отварају могућности за успјешну сарадњу на обострану корист.

Фото: РТРС

Састанку су премијером Бјелорусије присуствовали су и савјетници хрватског и бошњачког члана Предсједништва БиХ Дамир Џанко и Славен Ковачевић.

На састанку је разговарано и о питању безвизног режима. Бјелоруска агенција БЕЛТА јавила је да је Бјелорусија понудила БиХ да потпишу споразум о безвизном режиму за власнике обичних пасоша.

Претходно, Додик се састао са потпредсједником Владе Бјелорусије Игором Лишенком.

Фото: РТРС

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ започео је данас тродневну посјету Бјелорусији.

Фото: РТРС

Додик је раније данас стигао на аеродром у Минску гдје је дочекан уз највише државне почасти. Дочекали су га потпредсједник Владе Бјелорусије Игор Лишенко, замјеник министра спољних послова Андреј Владимирович и амбасадор Бјелорусије за БиХ са сједиштем у Будимпешти Александар Пономарев.

Поводом доласка Додик постројена је и почасна гарда.