latinica  ћирилица
21/06/2019 |  11:18 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Формирање власти на нивоу БиХ коче они који постављају услове

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да СНСД од првог дана послије избора, када се видјело ко има легитимитет конститутивних народа БиХ, позива на што брже формирање свих институција власти, те одбацио оптужбе из СДА да "СНСД планским опструкцијама спречава именовање делегације БиХ у Парламентарну скупштину Савјета Европе".
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Ми смо то у Републици Српској ријешили у најкраћем року и тиме наставили институционалну стабилност Српске, али с обзиром на понашање СДА и њихове политичке уцјене, то ни до дан-данас није урађено када је ријеч о Савјету министара - рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, веома је јасно свима и у Европској комисији ко је одговоран за застој у политичким процесима и кочење у формирању Савјета министара, преноси Глас Српске.

- Из Европске комисије смо много пута чули јасне поруке да процес формирања власти блокирају они који постављају услове, исто као што смо неколико пута чули недвосмислене поруке да Савјет министара треба да буде формиран без икаквог уцјењивања, при чему СНСД не прави никакав проблем - каже Ковачевић.

Из СДА су јуче саопштили да "уколико наставе са политиком опструкција и блокада, СНСД и његови кадрови у државним институцијама морају бити свјесни да ће пред цјелокупном домаћом, али и међународмом јавношћу бити позвани на пуну одговорност за штету коју упорно производе".