X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
23/06/2019 |  12:49 ⇒ 19:38 | Извор: СРНА

Додик: Без Српске нема слободе (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас на Дугој Њиви код Модриче, на обиљежавању 27 година од војне операције "Коридор живота", да без државе за Србе на овим просторима нема слободе и да само јединство народа може сачувати Српску.

Додик је истакао да је војна операција "Коридор живота" била величанствена и да су пробојем коридора прије 27 година уједињени дијелови Републике Српске и Србије, чиме је спојен српски народ.

- То је доказ да нико није могао да спријечи нашу повезаност са матицом Србијом. Непријатељи то и данас покушавају али неће успјети - рекао је Додик и додао да је важно обиљежавати дане борбе Срба на овим просторима за слободу.

Он је рекао да је неприхватљиво да се БиХ гради на штету Срба и да се покушава развластити српски народ.

- Само јединство народа може очувати Српску и нико други. Смртоносни ударац Српској могу задати само они међу нама у смислу да поданички продају наш национални интерес другима, али то неће успјети - поручио је Додик.

Фото: РТРС

Он је нагласио да треба вредновати све оне који се боре за српску слободу која никада није била на штету других народа.

- Српска ће опстати само на основу љубави народа према њој јер је Република неупитна - рекао је Додик.

Он је истакао да Србима треба БиХ која ће поштовати Србе као и друге народе, али и њихов идентитет карактер, традицију.

- У тој борби за Српску је много изазова иако је она данас далеко сређенија и без тога не бисмо издржали борбу за своја права - поручио је Додик.

Он је навео да су Србима наметнуте многе ствари, од Суда до Тужилаштва, који недовољно дјелују када је ријеч о процесуирању и одговорности Бошњака.

- Морамо имати веће повјерење једни у друге и имати велике и јаке привреднике који ће направити јака предузећа и запослити наше људе, јер нико их неће запослити у правом смислу ријечи. Тако можемо да градимо Српску, а нипошто на јефтиној радној снази. Радничке плате морају бити веће како бисмо боље живјели. То и јесте идеја пробоја коридора који је темељ онога што треба да радимо - рекао је Додик.

Он је навео да је на том плану важно радити велике инфраструктурне пројекте који показују способност Срске да се развија.

- Док имамо повјерења у институције, имаћемо Српску. Нико није важан персонално, важно је да народ зна и хоће. Нека живе Срби, Српска и Србија и Српска православна црква. Не смијемо одустати од Српске и морамо је више вољети - рекао је Додик.

СРПСКА ЗАХВАЛНА СВИМА КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ ЗА ЊЕНУ СЛОБОДУ

Додик је рекао да је Република Српска захвална свима који су дали животе за њену слободу.

- Данас Српска чини све да буде стабилна и развијена. То је најбољи начин да се одужимо онима који су за Српску дали животе, али и онима који данас живе у Српској и у њу имају вјеру - рекао је Додик новинарима.

Он је оцијенио да је операција пробоја коридора била величанствена битка за слободу Срба на овим просторима, те да слобода Срба и Републике нема цијену.

Фото: СРНА

- Она ће бити одсудно брањена на политичком нивоу у интересу свих њених становника који своју будућност виде овдје - рекао је Додик.

Он је навео да су у овој операцији учествовале најбоље јединице Војске Републике Српске које су успјеле у намјери да споје западни и источни дио Републике Српске, а и даље према Србији.

- Погинуло је више од 400 наших бораца, али је битка показала одлучност и жељу да се иде до краја и побједи - рекао је Додик.

Повезане вијести:

Дуга Њива: Служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежје

Милуновић: "Коридор живота" највећа успјешна борбена операција ВРС

Савчић: Операција "Коридор" темељ Српске