latinica  ћирилица
24/06/2019 |  09:49 ⇒ 10:06 | Аутор: СРНА

Бањалука: Завршена градња трим-стазе (ФОТО)

У Бањалуци је завршена градња нове трим-стазе, у вриједности 75.000 КМ, уз бањалучко шеталиште поред ријеке Врбас, на потезу од моста Венеција до Ребровачког моста.
Нова трим стаза уз Врбас (фото: banjaluka.rs.ba) -
Нова трим стаза уз Врбас (фото: banjaluka.rs.ba)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је обишао новоизграђену стазу уз једно од најпопуларнијих шеталишта, рекао је новинарима да је најважније да су рекреативци на једном потезу, гдје тренирају, сада добили боље услове.

Нова трим стаза уз Врбас (фото: banjaluka.rs.ba)

- На овом потезу између два моста налази се и теретана на отвореном тако да је то сада једна природна цјелина за рекреацију - истакао је Радојичић и додао да је радове и прије предвиђеног рока извело бањалучко предузеће "МКР Кременовић".

Он је нагласио да је ово дио онога што се ради на ширем потезу града, са рекреативцима и за рекреативце, од Бањ брда, Траписта, Парка "Младен Стојановић" и других локација.

Нова трим стаза уз Врбас (фото: banjaluka.rs.ba)

Подлогу нове трим-стазе чини природни материјал - такозвани малч, који је већ употребљаван на трим-стази у Парку "Младен Стојановић". 

Предсједник Атлетског клуба инвалида Врбас Душко Тадић рекао је да је овај нови простор за рекреацију значајан за грађане који се рекреативно баве трчањем или шетају и истакао да је ово уједно и промоција здравог начина живота.