latinica  ћирилица
27/06/2019 |  08:20 ⇒ 08:31 | Аутор: Независне

Бањалука прва у БиХ у "In your pocket" заједници

Бањалука је први град у БиХ који је добио међународно признат туристички водич "Бањалука in your pocket" и тиме своје мјесто уцртао на богатој "In your pocket" туристичкој мапи, речено је на представљању овог водича.
Мини туристички водич - Фото: nezavisne novine
Мини туристички водичФото: nezavisne novine

Град на Врбасу ће од сада бити доступнији туристима из цијелог свијета, који ће једним кликом моћи сазнати све што их занима о Бањалуци на веб-сајту или апликацији "In your pocket", а штампано издање ће их чекати на свим релевантним локацијама у граду.

Бранко Кецман, носилац франшизе за БиХ из компаније Адвантис консалтинг, која је израдила овај водич, рекао је да је ово први пут да је један град у БиХ добио међународно признат водичи.

- "In your pocket" је међународно признати туристички водич присутан у више од 200 градова у Европи и свијету, а сада је присутан и у једном граду у БиХ. Желимо да на овај начин привучемо туристе у Бањалуку - рекао је Кецман.

Додао је да ће туристима овај водич, штампан у 30.000 примјерака, бити доступан у музејима, ресторанима, кафићима, хотелима, туристичким организацијама, као и на аеродрому.

Нада Јовановић, директор Туристичке организације Републике Српске, рекла је да је "In your pocket" прије свега водич за младе.

- Циљна група овог водича су млади људи из Европе и свијета. Први водич " Бањалука in your pocket" је обухватио и 60 километара околине града. Бањалука и Република Српска су препознате као оутдоор дестинације и ми се обраћамо тој циљној групи", казала је Јовановићева.

Невен Станић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, казао је да је град са Туристичком организацијом Бањалуке подржао израду овог водича.

- Сматрамо да је ово иновативан и модеран приступ привлачења туриста и приказивања туристима важних локација у граду, биле то знаменитости, ресторани, тржни центри или природне љепоте - рекао је Станић.

Истакао је да након израде овог водича очекују и веће посјете туриста.

- Водич је прије свега намијењен млађим људима који гледају прво гдје могу јефтино да допутују авионом па тек онда мисле о садржају. Ми смо управо у томе компаративни, јер сада имамо јефтине летове са Рајанером - закључио је Станић.

Очекује се да ће међународно признати туристички водич "In your pocket" ускоро заживјети и у још неколико градова широм БиХ.

Бранко Кецман, носилац франшизе за БиХ из компаније Адвантис консалтинг, која ради на изради ових водича, казао је да је водич "Бањалука in your pocket" само почетак, те да су већ одабране још три локације у Српској које ће добити своје водиче.

- Радићемо водиче у Требињу, Фочи и Вишеграду. Такође, у плану су водичи у Сарајеву, Бихаћу, Тузли, Јајцу и Мостару - рекао је Кецман.