latinica  ћирилица
27/06/2019 |  13:38 | Аутор: СРНА

Вучић: Превазићи тренутне тензије

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да остаје посвећен даљем развоју добросусједских односа са Црном Гором и да очекује да двије земље превазиђу тренутне тензије.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Он је најавио да ће се сутра у Краљеву састати са представницима Срба из региона.

Вучић, који је примио у опроштајну посјету амбасадора Црне Горе Бранислава Мићуновића, нагласио је да ће наставити да промовише стабилност у региону, водећи политику мира и сарадње на западном Балкану.

Он је Мићуновићу захвалио на преданом раду током дипломатског мандата у Београду, саопштено је из Службе председника Србије за сарадњу са медијима.

Вучић и Мићуновић су се сагласили да би двије земље требало да наставе са међусобном подршком у процесу европских интеграција, као и да приоритет дају инфраструктурном повезивању и економској сарадњи.

Мићуновић је захвалио за подршку, коју је, током боравка у Београду, имао од Вучића и власти у Србији, наводи се у саопштењу.

Предсједник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић изјавио је Срни да је предсједник Србије Александар Вучић позвао представнике Срба из Црне Горе на састанак са Србима у региону сутра у Краљеву.

До нових тензија између Србије и Црне Горе дошло је због црногорског Приједлога закона о слободи вјероисповести који је за Српску православну цркву и њене вјернике споран јер пријети одузимањем имовине и црквених непокретности од СПЦ у корист црногорске државе, односно непризнате црногорске православне цркве.