latinica  ћирилица
27/06/2019 |  14:59 ⇒ 18:24 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Сви започети пројекти биће и реализовани (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, којој је данас у Добоју уручено највише признање - Плакета града за изузетно залагање и помоћ овој локалној заједници, нагласила је да су у овом граду реализовани многи пројекти и да ће сви започети бити завршени.
Цвијановићева на Свечаној академији у Добоју - Фото: РТРС
Цвијановићева на Свечаној академији у ДобојуФото: РТРС

Она је захвалила за признање које јој је уручено, а које је, како је истакла, резултат њених напора током мандата предсједника Владе Републике Српске.

- Свјесна сам прво стратешког значаја Добоја, али и колико је важно да развијамо све наше општине и градове. Добој јесте примио знатна средства за реализацију стратешки важних пројеката - изјавила је Цвијановићева новинарима прије почетка свечаности.

Она је истакла да ће у наредних неколико година Добој бити мјесто у којем ће бити много улагања, и у путну и саобраћајну инфраструктуру, гдје је већ доста тога урађено.

- Добој ће бити повезан ауто-путем са Београдом и између Бањалуке и Београда заузимаће важно мјесто у свим нашим активностима - рекла је Цвијановићева, наводећи, између осталих, и пројекте изградње, реконструкције и доградње школа, водовода, канализације.

Она је изразила задовољство због напретка и обећала подршку републичких инситутуција локалним властима и убудуће.

Цвијановићева је најавила наставак заједничког рада, задовољна што су грађани, као важна карика, препознали напоре Владе да се стабилизује ситуација и ствара боља и љепша Српска.

Цвијановићева у Добоју (Фото: РТРС)

Градоначелник Добоја Борис Јеринић захвалио је за помоћ коју је тада предсједник Владе Жељка Цвијановић пружила Добоју током поплава из 2014. године, што су грађани видјели.

Он је изразио наду да ће и у наредном периоду бити реализовани бројни капитални пројекти уз подршку Владе Српске, предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Градоначелник Добоја је у свечаном дијелу академије уручио признања заслужним појединцима и колективима.

Одлуком Скупштине града Добоја, Плакета града за 2019. годину додијељена је министру расељених лица и избјеглица у Федерације БиХ Едину Рамићу за допринос суживоту и реализацији пројеката на подручју Добоја.

Добитници Амблема града су Основна школа "Милан Ракић" из Велике Буковице за изузетан и трајан допринос образовању на подручју Добоја, као и Пејо Зубак за 50 година активног рада у ватрогаству.

Новчана награда од по 3.000 уручена је "Колу српских сестара" из Добоја за допринос очувању културе и традиције и Заједници етажних власника зграде у Колубарској улици СП-83, за допринос и очување локалне заједнице.

На свечаној академији у Центру за културу и образовање награде су уручене и ученицима који су остварили најбоље резултате.

Повезане вијести:

Добој: Видовданска свечана академија; Цвијановићевој уручена Плакета града