latinica  ћирилица
28/06/2019 |  12:36 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Вучић: Србија је воз који може и жели да иде у будућност

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас у Краљеву да се Срби никада неће одрећи свога имена, али да су се окренули будућности и напретку.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Вучић је истакао да би српски народ требало да извуче поуке за будућност из свих досадашњих Видовдана.

- Данас Видовдан дочекујемо радећи и градећи ауто-путеве, фабрике, мостове, аеродроме... али никада се нећемо одрећи нашег имена и презимена. Морамо да идемо у корак са свијетом, али нећемо се одрећи своје славне историје. Наша дјеца морају знати шта се догодило у Јасеновцу, Јадовну, Прибиловцима - рекао је Вучић.

Он је истакао да Срби немају потребу за кукањем, јер стварају своју судбину.

- Престали смо да будемо народ који кука, окренули смо се будућности. Не тражимо да нам помогне било ко, већ помажемо сами себи. Престали смо да сумњамо у себе и Србију, престали смо да будемо "лажна" опасност за све око нас. Не пада нам напамет да било кога угрожавамо. Не требају нам политички поени на грбачи нашег народа. Желимо да сачувамо мир - поручио је предсједник Србије.

Он је рекао да економски напредак Србије, али и снага српских оружаних снага, много више од бусања у прса говори да су Срби спремни да сачувају и заштите своју земљу и народ.

- Више нико Србе неће моћи прогањати и убијати. Србија је воз који може и жели да иде у будућност. Тај пут јесте дугачак, али већ смо у тој локомотиви и до циља ћемо стићи - поручио је предсједник Србије.

Повезане вијести: Отварање аеродрома у Краљеву; Данас састанак Срба из региона (УЖИВО)