latinica  ћирилица
12/07/2019 |  10:38 | Аутор: СРНА

Нешић: Потребна стратегија о "црним тачкама"

"Путеви Републике Српске" припремиће стратегију и програм безбједности саобраћаја у којима ће детаљно бити обиљежен "црне тачке" на путевима, најавио је директор овог предузећа Ненад Нешић.
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns)

Он истиче да је потребна ова стратегија којом ће бити утврђени јасни правци дјеловања у рјешавању проблема безбједности саобраћаја.

- Свјесни смо да је путна инфраструктура у Српској у лошем стању на неким мјестима. Проблема и приоритета је много, па морамо да их рјешавамо постепено. У већини случајева, највеће проблеме нам представљају разни процедурални послови који треба да се заврше прије него што почну радови - навео је Нешић за "ЕуроБлиц".

Нешић је изјавио да је планом "Путева" за ову годину предвиђена санација, изградња и модернизација многих путних дионица у Српској.

- Планирана је изградња кружне раскрснице у Приједору, а вриједност инвестиције је 712.000 КМ, затим изградња кружне раскрснице у Прњавору, вриједности 816.000 КМ, те кружне раскрснице у Модричи, вриједности 461.000 КМ. У суботу започињу радови на реконструкцији регионалног пута Лукавица-Пале, дионица Јасик-Триангла и мост, а вриједност инвестиције је 3,25 милиона КМ - прецизирао је Нешић.

Он напомиње да је планирана и реконструкција и уклапање два моста у Врбањи, вриједности од 670.000 КМ.

- Предвиђена је и изградња два моста и дијела саобраћајнице у дужини око 500 метара на дионици Шњеготина-Клупе, вриједности један милион КМ, кружна раскрсница на укрштању магистралног пута М16 и Немањине и Козарске улице у Лакташима, са реконструкцијом дијела овог пута, укупне вриједности 795.000 КМ - каже он.

Нешић истиче да је у овој години планирана и изградња регионалног пута Тедин Хан-Криж, Зеленковци-Витковићи, у износу од 500.000 КМ, те спој магистралних путева М20 и М6, у дужини од 5,5 километара, у износу од 800.000 КМ.

Он је рекао да је предвиђена и изградња два кружна тока у Броду у износу од 700.000 КМ.

- Планирана је и реконструкција Улице Бродског батаљона у Броду, у износу од 440.000 КМ, као и рехабилитација магистралног пута Љубиње-Требиње, вриједности 3,94 милиона КМ, те рехабилитација магистралних путева Козарска Дубица-Драксенић-Врбашка, у вриједности 500.000 КМ - наводи Нешић.

Он каже да је предвиђена и реконструкција регионалног пута Језеро-Шипово од 300.000 КМ, реконструкција споја локалног пута Приједор-Буснови са регионалним путем Бронзани Мајдан-ентитетска граница у мјесту Тромеђа, вриједности 500.000 КМ, те рехабилитација регионалног пута Милићи-Зелени Јадар, од 500.000 КМ.