latinica  ћирилица
13/07/2019 |  10:37 | Аутор: СРНА

Неле Карајлић: Тјентиште је митолошко мјесто

У Националном парку "Сутјеска" почео је 6. Нектар ОК фест, а прву вече више хиљада посјетилаца уживало је у наступима "Гоблина", "Бркова" и Нелета Карајлића.
Неле Карајлић - Фото: РТРС
Неле КарајлићФото: РТРС

Неле Карајлић је истакао да је Тјентиште једно од најљепших мјеста и амбијената гдје је свирао.

- Прошле године сам овдје промовисао књигу и тада сам замолио организаторе да дођем да свирам и услишили су моју молбу, узбуђен сам. Тјентиште је митолошко мјесто, Сионска гора Титове Југославије и та митологија још увијек ради код нас који смо рођени у том периоду и на неки начин привлачи и остали свијет - рекао је Карајлић.

Други пут на Тјентишту је наступио загребачки бенд "Бркови", а њихов пјевач, популарни Шемсо описује ОК фест ријечима "чист вазудух, слобода, мир, љубав и заједништво".

- Ово мјесто ме подсјећа на неки смирај душе, на побједу природе над човјеком... Хвала Богу да има оваквих мјеста, треба их више посјећивати, добра су за здравље, за мозак, за све душевне и проблеме које имамо због лошег статуса и друштва, овдје се рјешавају проблеми - терапија природом - поручио је Шемсо.

Јединственим амбијентом, подно највећег врха БиХ - Маглића, а у загрљају прашуме "Перућица", одушевљен је и пјевач групе "Гоблини" Бранко Голубвић Голуб.

- Ово је јединствен фестивал и надам се да ће да потраје - рекао је Голубовић.

Другог дана фестивала вечерас ће, између осталих, наступити "Бјесови", "Дубиоза колектив" и Едо Мајка.