latinica  ћирилица
14/07/2019 |  21:31 ⇒ 21:46 | Аутор: РТС

Ђоковић: Најузбудљивије финале, Федерер ме инспирише

Непосредно по завршетку епског финалног дуела против Федерера, Новак Ђоковић је рекао да је то било најузбудљивије финале које је одиграо и рекао да га тридесетседмогодишњи Швајцарац инспирише.

- Ово је вјероватно најузбудљивије финале икада које сам играо, а сигурно међу два, три у каријери, против једног од највећих тенисера свих времена, кога веома поштује. Нажалост, неко из оваквих мечева мора да изађе као поражени.. Обојица смо имали шансе, а нестварно ми је да сам морао да спасем двије меч лопте. Чудно је било и у тај-брејку на 12:12. У суштини, надао сам се да ћу доћи до тај-брејкова - рекао је Ђоковић. 

Најбољи тенисер планете нагласио је да га инспирише то што Федерер ради, пошто је раније Роџер рекао да жели да инспирише 37-годишњаке да се и даље боре.

- Ја сам један од оних које он испирише... Рекао сам и раније, када сам био клинац, док сам растао и сањао да будем тенисер, Вимблдон је увек био турнир на ком сам желео да се појавим, да играм... Сањао сам да ћу бити овдје. Сада на овом мјесту дијелим специјална осећања са сином и родитељима. Супруга и ћерка су код куће, шаљем им загрљаје - закључио је Новак.