latinica  ћирилица
17/07/2019 |  12:01 | Аутор: СРНА

Подршка за реконструкцију четири психијатријске установе

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас у Бањалуци са новоименованим представником УНДП-а у БиХ Стелијаном Недера о будућој сарадњи и техничкој подршци у пројектима реконструкције, изградње и опремања четири психијатријске установе у Српској.
УНДП и министарство здравља - Фото: РТРС
УНДП и министарство здрављаФото: РТРС

Ријеч је о јавним здравственим установама - Специјалној болници за психијатрију Соколац, Специјалној болници за хроничну психијатрију Модрича, јавној установи Дом за лица са инвалидитетом Вишеград и Клиници за психијатрију Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Циљ подршке је грађевинска реконструкција и санација објеката или изградња нових објеката за потребе установа, као и унутрашње опремање и набавка неопходне медицинске опреме, саопштено је из ресорног министарства.

Шеранић је изразио наду да ће бити успјешно завршене све процедуре обезбјеђивања новца и да ће до средине идуће године почети радови у овим установама.

Он је Недеру информисао и о томе да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске припрема нови закон и стратегију у области менталног здравља.

Шеранић је захвалио УНДП-у за сарадњу и успјешне пројекте и изразио очекивање да ће и наредни пројекти бити у служби унапређивања система здравствене заштите.