latinica  ћирилица
18/07/2019 |  08:53 | Аутор: Независне

Одбачена Чолићева жалба, остаје иза браве

Врховни суд Републике Српске одбацио је жалбу одбране Марка Чолића (32), а која се односи на продужење притвора, тако да бањалучки боксер остаје иза браве, након што је у петак осуђен на четири године робије за покушај убиства Владимира Ковачевића (37), новинара РТВ БН и портала герила.инфо
Пресуда Марку Чолићу - Фото: РТРС
Пресуда Марку ЧолићуФото: РТРС

Потврдио је то извор Независних, а ово рјешење Врховног суда Републике Српске јуче је достављено Окружном суду у Бањалуци, који је Чолићу продужио притвор прије неколико дана.

Гордан Јовишевић, Чолићев адвокат, потврдио за Независне јуче да је уложио жалбу на судску одлуку којом је Чолићу продужен притвор.

Пресуду Чолићу у петак је изрекло Судско вијеће Окружног суда у Бањалуци, на челу са судијом Бранимиром Јукићем, а који је, образлажући ову одлуку, рекао, између осталог, да је на препознавању Ковачевић препознао Чолића.

Осим тога, како је судија додао, на палици којом је Ковачевић претучен, током вјештачења је пронађен ДНК оптуженог Чолића.

- Четири године затвора је одговарајућа казна - рекао је Јукић, те додао да се Чолићу продужава притвор, а који може трајати најдуже девет мјесеци од изрицања пресуде.

Чолић је проглашен кривим по оптужбама да је 26. августа 2018. године, око 20.40 часова, Ковачевића претукао заједно са одбјеглим Недељком Дукићем (28) из Кнежева. За Дукићем је, подсјетимо, расписана међународна потјерница.