latinica  ћирилица
18/07/2019 |  12:41 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Шеранић: Након захтјева биће одобрена набавка лијека за болесног дјечака

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да ће ресорно министарство експресно реаговати у случају набавке лијека који је потребан за дјечака са Дауновим синдромом, обољелог од леукемије, уколико стигне захтјев за његову набавку.
Бањалука - Ален Шеранић - Фото: СРНА
Бањалука - Ален ШеранићФото: СРНА

Шеранић је рекао да је упознат о случају дјетата које се лијечи на Хемато-онколошкој клиници у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, те напоменуо да је ријеч о лијеку који није регистрован и који се увози интервентним увозом, гдје здравствена установа, односно веледрогерија обраћа Министарству за увоз таквог лијека.

- Аутоматски одобравамо такву врсту увоза, само је потребно поднијети захтјев и већ смо повукли одређене потезе о том питању - рекао је Шеранић у Бањалуци на конференцији за новинаре након сједнице Владе Српске.

Он је рекао да је упознат о ситуацији са недостатком цитостатика у Републици Српској, те навео да је то у надлежности Фонда здравственог сигурања Српске и здравстених установа и да о том питању није било ријечи на данашњој сједници Владе Републике Српске.