latinica  ћирилица
18/07/2019 |  15:49 | Аутор: РТРС

Дорић: Отворена питања рјешавати дијалогом и штити интерес Српске

Спречавањем изградње моста Комарне Пељешац индиректно се угрожава и градња моста на Сави код Градишке која јесте витални национални интерес Републике Српске, каже посланик Социјалистичке партије у Народној Скупштини Републике Српске Андреа Дорић.
Андреа Дорић - Фото: РТРС
Андреа ДорићФото: РТРС

Да се не ради о принципу већ о хиру два човјека, говори и то што се нигдје не инситира на рјешавању питања гарнице са Хрватском код Костајнице, нити границе са Србијом, него само на потезу Комарне Пељешац, истиче Дорићева.

- Отворена питања и проблеме са сусједним државама морамо рјешавати дијалогом, а никако продубљивати их. У времену када појединци са нивоа БиХ желе постићи стање контролисаног хаоса, што нам отворено говори и изјава Жељка Комшића да би Федерација БиХ могла почети проглашавати властитим интересом сва битна питања из Републике Српске и блокирати их, ми у Српској желимо да се понашамо одговорно и не дозволимо наношење, како унутрашње тако и спољно-политичке штете, како Републици Српској, тако и БиХ. Република Хртватска се понијела одговорно и партнерски приступила изградњи моста на Сави код Градишке. Сматрамо да би блокадом изградње моста код Пељешца послали лош сигнал и довели у питање изузетно важан пројекат за Републику Српску - истакла је Дорићева.