X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
19/07/2019 |  07:44 | Извор: Вечерње новости

Скандалозна Мирна Никчевић враћена у Црну Гору

Мирна Никчевић, донедавно прва савјетница амбасадора Црне Горе у Анкари, повучена је са те функције и враћена у земљу, након скандалозних порука на свом фејсбук-профилу.
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic) - Фото: facebook.com
Мирна Никчевић (Фото: mirna.nikcevic)Фото: facebook.com

Мирна Никчевић, донедавно прва савјетница амбасадора Црне Горе у Анкари, повучена је са те функције и враћена у земљу, након скандалозних порука на свом фејсбук-профилу у којима се на најпогрднији начин обраћала српском народу у Црној Гори и СПЦ.

Будимир Алексић, посланик ДФ, поставио је у Скупштини Црне Горе питање Министарству иностраних послова да ли запослени у дипломатско-конзуларним представништвима ЦГ похађају курсеве и семинаре на којима су предавачи и припадници неких хрватских десничарских организација?

- Запослени у дипломатско-конзуларним представништвима могу присуствовати скупу на којем говоре и представници десничарских организација, уколико се оцијени да је то потребно - казао је Зоран Јанковић, из ресорног министарства.

Услиједила је реакција Алексића, који је изјавио да су хрватски десничари "регрутовали" Мирну да пожели да примијени исти рецепт који су спровеле усташе у НДХ, конкретно у цркви у Глини августа 1941. када су спалили 1.400 Срба, порушили храм на чијим темељима је након злочиначке "Олује" подигнут Хрватски дом културе!

- Став Мирне Никчевић да српске цркве и у њима Србе треба спаљивати преписани је програм из НДХ - категорично тврди Алексић. - Она се није одрекла овакве изјаве. Јесте услиједила осуда МВП, али она и даље стоји тврдо на том становишту и гласно поручује: "Ја имам Милову подршку. Само нек нам је он жив и здрав."

И овакви умови иду у црногорску дипломатију.