latinica  ћирилица
19/07/2019 |  18:34 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Улагање у зворничку болницу - велика очекивања грађана

Влада Српске уложиће 26 милиона КМ у зворничку болницу. Биће изграђен нови објекат површине 3.280 квадратних метара, реконструисани постојећи болнички објекти, те набављена нова опрема. Ово је један од највећих пројеката у регији Бирач, којим ће бити побољшана здравствена заштита становника ове регије.

Одмах по добијању закључка Владе зворничка болница ће расписати међународни јавни тендер који ће бити отворен 45 дана, након чега ће бити изабран најповољнији понуђач.

Већ у октобру могла би почети изградња новог блока болнице, савремено опремљеног као и остале болничке зграде које ће бити реконструисане и адаптиране.

- Најзначајније ће свакако бити магнетна резонанца, нови ЦТ, болеснички кревети и многа друга медицинска опрема. Ово је најважнији пројекат за грађане регије Бирач од оснивања Републике Српске, и имаће велики значај за све нас запослене у болници Зворник али и све наше пацијенте - рекао је Иван Поповић, директор ЈЗУ Болница у Зворнику.

Прим. др Слободан Марковић, истакао је да ће ова здравствена установа добити нове ултразвучне апарате за породилиште, ЦТГ мониторинг систем за праћење трудница. Истиче да ће реновирањем објекта бити створени бољи услови за рад медицинског и другог особља.

У зворничкој болници запослено је 327 радника од којих су 62 љекара у сталном радном односу и 20 љекара који се ангажују уговором о дјелу.

Број оперативних захвата у прошлој години за 20 одсто повећан је у односу на претходне, а биће премашен и број од 615.000 пружених услуга у прошлој години.

Овај пројекат подржала је и Градска управа Зворника која је обезбиједила земљиште за изградњу новог објекта као и помоћ у прибављању неопходних дозвола.

- Већ до сада смо купили једну зграду, иселили четири стана. Дали смо између 220 и 230.000 КМ за потребе градње болнице,  платићемо неких 25 врста трошкова који буду у самом поступку - истиче Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника.

Болница у Зворнику једна је од најуспјешнијих у Српској што показује и позитиван шестомјесечни извјештај о пословању. Све обавезе према радницима исплаћују се у законски предвиђеном року.