latinica  ћирилица
23/07/2019 |  07:25 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

Савјет министара о привременом финансирању институција БиХ

Савјет министара у техничком мандату требало би да разматра Приједлог одлуке о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза БиХ за период јул-септембар, најављено је из ове институције.
Сједница Савјета министара - Фото: СРНА
Сједница Савјета министараФото: СРНА

Одлучивање Савјета министара о овој тачки дневног реда претходно је одгођено 27. јуна и 2. јула због неприсуства министра финансија и трезора у техничком мандату Вјекослава Беванде, чије је министарство предлагач ове тачке.

Тада су са дневног реда скинуте и остале тачке чији је предлагач Министарство финансија и трезора, јер је пракса да када нема неког министра на сједници, тачке чији је предлагач министарство на чијем је он челу, буду одгођене.

Синдикат државних службеника и запослених у бх. институцијама, као и Савез синдиката полицијских органа у БиХ, пријете штрајком ако се не усвоји Одлука о привременом финансирању.

На дневном реду данашње сједнице сједнице Савјет министара у техничком мандату су, између осталог, и информација о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ и информација о стању у области миграција у БиХ за мај - приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

На сједници би требало да буде разматран и приједлоге одлука о утврђивању датума почетка рада Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ, односно затвора у Војковићима у Источној Илиџи, те о престанку рада Јединице за спровођење Пројекта изградње Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ, Управног и Надзорног одбора Завода.

На дневном реду је нацрт основа за вођење преговора ради закључивања споразума Савјета министара и Владе Србије о сарадњи на реализацији пројекта ауто-пута/брзи пут Сарајево-Београд-Сарајево, те информација о активностима које се предузимају на пројекту "Изградња ауто-пута/брзог пута Сарајево-Београд-Сарајево".