latinica  ћирилица
24/07/2019 |  09:55 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Бореновић: Имамо проблеме у Клубу посланика

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да постоје несугласице у Клубу посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске због начина опозиционог дјеловања и да не може нити хоће да то крије, наводећи да ће то стање морати да буде ријешено.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- Сигурно ће на састанку страначких органа, прије свега Главног одбора, вођење и модел рада Клуба посланика ПДП-а бити битна тема, на чему ћу инсистирати - рекао је Бореновић.

Он је истакао да у Клубу посланика ПДП-а имају двије врсте политичког опозиционог дјеловања - једно је оно мирније и спремније на конструктивније дјеловање, а друго је бескомпромисна опозициона борба младих снага.

Бореновић је за данашње Независне новине истакао да ПДП остаје при ставу да ће дјеловати као опозиција, али је истакао да та странка нема проблем да и из опозиције подржи сваки приједлог који је у интересу народа, било ко да то предложи.

Говорећи о томе да ли ПДП планира да буде дио власти на нивоу БиХ у наредном мандату, Бореновић је рекао постоји теоретска могућност формирања неке друге већине у Представничком дому, али да није присталица таквих акробација.

- СНСД, СДА и ХДЗ БиХ су одмах након избора рекли да ће заједно, па су на крају чак и подијелили ресоре у будућем Савјету министара. Зато, нека тај посао заврше и коначно преузму одговорност - нагласио је Бореновић.

На констатацију да је и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић као члан Предсједништва БиХ поступао на исти начин као и актуелни српски члан Предсједништва Милорад Додик у вези са Пељешким мостом, Бореновић је истакао да је то једно од питања која најмање дотичу Српску.

- За нас су питања попут границе на Уни, Трговске горе, моста на Сави и положаја Срба у Хрватској од изузетног политичког и друштвеног значаја, јер се директно тичу живота људи и наше територије, и не смију бити кориштена у сврху дневнополитичке борбе - каже Бореновић.