latinica  ћирилица
24/07/2019 |  15:40 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Српска се мора бранити јединством и саборношћу

Удружење "Част отаџбине" саопштило је да је суштина свих настојања да се српски народ прогласи геноцидним тај да Република Српска прихвати улазак БиХ у НАТО пакт, ревизију Дејтонског споразума и утапање у унитарну БиХ, као и да Србија призна независност Косова, чему се српски народ мора супротставити својим јединством.
Лого "Част отаџбине" - Фото: Screenshot
Лого "Част отаџбине"Фото: Screenshot

Из удружења су нагласили да онима који стоје иза тих притисака, који се, како су нагласили, посебно интензивирају у јулу због дешавања у Сребреници /1995. године/, не одговарају јаке српске државе и предсједници који не извршавају њихове налоге и жеље, а да за "рушење непослушних предсједника и држава, велике западне силе и НАТО пакт имају разрађене методе како то раде".

- Прво ударају на економију и урушавају је разним санкцијама, дајући и истовремено пуну подршку социјалним немирима незадовољног народа. У овим активностима финансирају и притискају опозицију да изазива уличне нереде и да се сукобљава са полицијом и војском. Фабриковањем афера и лажи нападају предсједнике држава и чланове њихових породица и сарадника с циљем да их принуде да испуне њихове захтјеве - наводи се у саопштењу удружења.

У саопштењу се наводи да, Србија као суверена држава, има веће могућности да се одупре спољним и унутрашњим притисцима, док је Република Српска у тежем положају и мора се бранити српским јединством и саборношћу, ослањајући се на Србију, Русију и Кину.

- Република Српска је створена у вртлогу рата српским јединством. Једина политичка странка у рату за све Србе је била Република Српска. Највећи непријатељ Српској је нејединство народа и неслога политичких странака по питању виталних интереса Републике Српске - наведено је у саопштењу.

У саопштењу се истиче, да Народна скупштина Републике Српске мора донијети скупштинску одлуку и дефинисати који су то витални интереси Српске и како их бранити.

Скупштинска одлука мора бити "свето писмо" за све посланике власти и опозиције и "не би смјела да се више у скупштини понови острашћеност, некултура и неваспитаност посланика бруцоша Драшка Станивуковића, Јелене Тривић и Небојше Вукановића", констатовано је из удружења.

У саопштењу се наводи да по питању виталних интереса Републике Српске не може бити прегласавања и да једна од скупштинских одлука о виталном интересу Републике Српске мора бити и одлука о расписивању референдума о независности Српске.