latinica  ћирилица
26/07/2019 |  13:57 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Трифковићу одређен једномјесечни притвор

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Срећку Трифковићу из Пала због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешко убиство.
Привођење Трифковића  (Фото:.glassrpske.com) -
Привођење Трифковића (Фото:.glassrpske.com)

Рочиште за одређивање притвора Трифковићу, који је осумњичен у случају убиства Бањалучанина Дамира Остојића Шијана (43) и покушај убиства његове супруге Сандре Јошић, у бањалучком Окружном суду било је затворено за јавност.

- Присуство на рочишту није дозвољено из разлога што је истрага у току, а иста није доступна за јавности. Јавност је дозвољена само у току главног претреса - навели су из Суда.

Тужилац је затражио притвор за Трифковића због постојања основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, односно да ће ометати кривични потпупак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

- Мјеру притвора тужилац је затражио и због тежине, начина извршења и посљедица кривичног дјела, те што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - појаснили су у Републичком јавном тужилаштву.

Трифковића су по захтјеву Министарства унутрашњих послова Републике Српске ухапсили припадници МУП-а Зеничко-добојског кантона, а потом су га преузели припадници Јединице жандармерије Бањалука.

Осумњичени је након пребацивања у Бањалуку био подвргнут криминалистичкој обради која је обављена у просторијама Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет.

Дамир Остојић убијен је 5. септембра 2018. године у Бањалуци, а према незваничним информацијама, Трифковић је осумњичен да је био главни организатор убиства.

Повезане вијести:

Предложен притвор Срећку Трифковићу

Трифковић спроведен у Окружни суд у Бањалуци

Осумњичени за убиство Дамира Остојића предат Тужилаштву

Ухапшен осумњичени за убиство Дамира Остојића