latinica  ћирилица
07/08/2019 |  18:27 ⇒ 18:27 | Аутор: СРНА

Хрватски МУП тврди да није било примјене силе према 18 илегалних миграната

Припадници граничне полиције Хрватске, према до сада прикупљеним сазнањима, нису употријебили средстава присиле према 18 миграната који су на подручју Бухача илегално покушали да пређу границу, саопштено је из МУП-а Хрватске.

У саопштењу се појашњава да су јуче између 20.00 и 21.00 часова полицијски службеници на заштити државне границе Полицијске управе карловачке на подручју Бухача у одвојеним групама затекли укупно 18 пунољетних мушких особа у покушају незаконитог преласка државне границе, који су од те намјере одвраћени.

- Након неког времена споменута лица су на подручју БиХ затекли и припадници Граничне полиције БиХ, који су контактирали дежурног шефа смјене Граничног прелаза Цетинград и о наведеноме га извијестили - наводе из МУП-а Хрватске.

Према до сада прикупљеним сазнањима, додаје се у саопштењу, приликом одвраћања полицијски службеници нису употријебили средстава присиле према лицима затеченим у покушају незаконитог преласка државне границе, нити су на њима биле видљиве повреде, нити је ико затражио медицинску помоћ.

Из хрватског МУП-а наглашавају да о наводним повредама приликом међусобног контакта нису добили никакав извјештај од Граничне полиције БиХ.

- Као и у свим случајевима оваквих навода о поступању полиције, Министарство унутрашњих послова ће детаљно испитати истинитост навода о повредама лица, као и истинитост навода о употреби средстава присиле - поручују из МУП-а.

Медији су јавили да је у инциденту који се догодио у близини границе БиХ и Хрватске на подручју Унско-санског кантона /УСК/ повријеђено 18 лица за која се сумња да су мигранти.

Из Министарства унутрашњих послова УСК-а потврђено је да су повријеђени у пратњи припадника Граничне полиције БиХ примљени у Дом здравља Велика Кладуша.

Мигранти су у Дом здравља примљени 1.00 час након поноћи и шест њих је послато на радиолошку обраду.

Евреса Окановић из Дома здравља Велика Кладуша потврдила је да је за преосталих 12 лица утврђено да су лакше повријеђени.