latinica  ћирилица
09/08/2019 |  15:21 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Лазански: Додик добро одговорио, нигдје не пише да се прихвата МАП

Војни аналитичар Мирослав Лазански изјавио је Срни да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик добро рекао да се у вези са Принципима за формирање власти на нивоу БиХ треба руководити оним што пише, односно да нигдје не пише да се прихвата МАП.
Принципи за формирање власти на нивоу БиХ - Фото: РТРС
Принципи за формирање власти на нивоу БиХФото: РТРС

- Додик је добро одговорио да се треба руководити оним што пише. У овом споразуму нигде не пише да се прихвата МАП, него се само каже да ће БиХ продубити сарадњу са НАТО у смислу квалитетније сарадње - рекао је Лазански.

Он је подсјетио да БиХ већ има ту сарадњу кроз постојеће споразуме Партнерство за мир за сарадњу са НАТО-ом.

- Нигде у писаном споразуму, који је доступан, не видим да ће бити прихваћен тај Акциони план МАП за ову годину, то нигде не стоји у овом споразуму који су постигле три стране - рекао је Лазански.

Коментаришући хајку на Додика да је промијенио став по питању неутралности, Лазански је рекао да је све то беспотребна политизација коју одређене политичке структуре, односно странке у Републици Српској користе да би напале Додика.

- Република Српска јасно стоји на становишту војне неутралности, а то је резолуција која је донијета у парламенту Српске, у којој је јасно речено да Република Српска није за улазак БиХ у НАТО - рекао је Лазански.

Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић су у понедјељак, 5. августа, у Сарајеву потписали документ Принципи за формирање власти на нивоу БиХ којим је договорено да за 30 дана буде формиран Савјет министара, те измјене Изборног закона и укидање надлежности ОХР-а.