latinica  ћирилица
14/08/2019 |  15:41 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Додик: Лажне тврдње СДА о Годишњем националном плану

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас Срни да су лажне тврдње које су изнесене у саопштењу за јавност СДА да су он и лидери ХДЗ-а Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић потписали споразум у којем се помиње годишњи национални план за чланство у НАТО-у било у изворном, било у модификованом облику.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Позивам и њих у СДА и све друге да пажљиво прочитају тачку 3 споразума и увјере се да таква формулација тамо не постоји. Ми смо спремни да проведемо споразум који смо потписали, али нисмо спремни да проводимо оно што неко тумачи да смо потписали - рекао је Додик.

СДА је данас саопштила да је једино рјешење за превазилажење тренутног застоја у процесу евроатлантских интеграција и формирању Савјета министара усвајање модификованог годишњег националног програма, који је законска обавеза и дио споразума који су потписали лидери СДА, ХДЗ-а и СНСД-а.

Из СДА су навели да ће одбијање дијалога и компромисног рјешења имати негативне посљедице за процес формирања Савјета министара, наставак евроатлантских интеграција и укупну ситуацију у БиХ.