latinica  ћирилица
16/08/2019 |  16:11 ⇒ 16:30 | Аутор: СРНА

СИПА и даље игнорише питања у вези са пријетњама смрћу Додику

У којој фази је истрага о пријетњама смрћу српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику које су 23. јула упућене посредством портала БН телевизије и даље није познато, јер питање које је Срна по ко зна који пут упутила на мејл адресу Агенције за истраге и заштиту БиХ - игноришу.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Ни на јуче поновљено питање упућено на мејл адресу Срне, одговор није стигао данас до 15.45 минута.

Претходно Срна је 2. августа емитовала вијест у којој је наведно да већ седам дана нема одговора из Сипе, упркос и свакодневним телефонским позивима од петка, 26. јула, као и питању које је у писаној форми прослијеђено у сриједу, 31. јула и 2. августа.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске одмах је предузело мјере и радње након што су 23. јула на порталу БН телевизије објављени коментари у којима је Додику пријећено смрћу, те о томе обавијестило и Сипу у чијој је директној надлежности овај случај.

На поменутом порталу испод једног текста постављен је пријетећи коментар који су администратори касније уклонили.

Међу њима је био и коментар аутора под псеудонимом "Романија" сљедећег садржаја: "Вукане капу ти скидам. Да ти бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути с чела РС и напаћеног народа. Молим бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа".

Тек након што су објављени текстови о упућеним пријетњама Додику овај коментар је избрисан са портала БН телевизије, али је настављена истрага како би било утврђено ко је аутор коментара.

Интересантно је да се поводом пријетњи српском члану Предсједништва БиХ посредством портала БН телевизије није огласило ниједно удружење новинара у БиХ.

И док из Сипе данима нема чак ни основне информације о истрази, подсјећања ради, полиција Србије је за само 24 часа открила Шапчанку која је преко "Твитера" пријетила предсједнику Србије Александру Вучићу, те јој одређен једномјесечни притвор.