latinica  ћирилица
18/08/2019 |  08:23 ⇒ 16:58 | Аутор: СРНА

Вучић данас пушта у саобраћај ауто-пут "Милош Велики"

Предсједник Србије Александар Вучић присуствоваће данас отварању ауто-пута "Милош Велики", на дионици од Обреновца до Љига, у оквиру Коридора 11, односно међународног пута који повезује Београд са Јадраном.
Аутопут Милош Велики, Србија (фото: D. Goll / Tanjug) -
Аутопут Милош Велики, Србија (фото: D. Goll / Tanjug)

Свечано отварање планирано је у 19.30 часова код петље Љиг, а присуствоваће му и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

У саопштењу из прес-службе предсједника Србије наведено је да ће Вучић обилазак дионице започети у 16.30 часова посјетом наплатне рампе Обреновац, гдје ће разговарати са представницима компанија који су градили ову дионицу.

Вучић ће у 17.10 часова на искључењу за Уб разговарати са радницима и представницима компанија које су градиле ову дионицу као и са ловцима и риболовцима из фазанерије Уб.

За 17.50 часова предвиђено је да Вучић код петље Лајковац-Ваљево присуствује представљању туристичког потенцијала који се отвара новим ауто-путем и разговара са радницима и представницима компанија које су градиле ову дионицу.

Вучић ће у 18.30 код тунела "Бранчић" обићи Оперативни центар за управљање саобраћајем и присуствовати презентацији и дегустацији националних јела и пића са подручја повезаних ауто-путем "Милош Велики".

Око 19.00 часова планиране су изјаве за медије, а код петље Љиг у 19.30 часова Вучић ће се обратити грађанима и означити почетак пуштања саобраћаја ауто-путем "Милош Велики".

Дионица ауто-пута од Обреновца до Љига, дужине 62,7 километара, пројектована је за брзине од 130 километара на час.

Ауто-пут је широк 28,4 метра и има брзу, средњу и зауставну траку.

На новој саобраћајници су 42 моста и надвожњака, те око 200 километара одбојне ограде.