latinica  ћирилица
21/08/2019 |  16:20 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Електро-Бијељина започела реконструкцију електро мреже

Електро-Бијељина је почела инвестицију која ће у наредне три године достићи 50 милиона марака! Данас је са Kомпанијом ''Телегруоп'' из Бањалуке потписала уговор о набавци материјала за реконструкцију електро мреже, вриједан 15 милиона марака. То је прва фаза пројекта који ће покрити подручје од Скелана до Пелагићева.

Електро-Бијељина је недавно потписала кредитни уговор са Европском банком за обнову и развој у вриједности од 30 милиона марака за реконструкцију електро-мреже на подручју 13 општина у сјевероисточном дијелу Српске. Ово је међународни пројекат са упошљавањем домаћих конзорцијума. Потпис са Kомпанијом "Телегруп" почетак је реализације пројекта који ће са средствима Еелектро-Бијељине у наредне три године, достићи 50 милиона марака.

- Овим дајемо вјетар у леђа домаћим фирмама које ће запослити своје капацитете, а наши купци ће имати редовније снабдијевање електричном енергијом, квалитетнију испоруку, а смањиће се и застоји у испоруци енергије - истакао је Васо Арсеновић, генерални директор ЗЕДП Електро- Бијељина. 

Ово је пројекат од изузетне важности за овај дио Српске, која показује да има властите снаге у развоју енерегетског система, јер се на подручју Семберије и Посавине посљедњих година, у енергетици остварују инвестиције од преко 100 милиона марака, истакао је ресорни министар Петар Ђокић.

- Највећи резултати се очекују кроз овакве инвестиције, јер реконструкцијом постројења, нисконапонске мреже и на крају улагањем у инфраструктуру коју користе грађани, дакле нова бројила, доћи ће до значајног побољашања у снабдијевању енергијом - рекао је Ђокић.

У наредне три године биће реконструисани далеководи и трафостанице од Скелана до Пелагићева. Електро-Бијељина, по окончању пројекта, имаће вишемилионску уштеду.