latinica  ћирилица
21/08/2019 |  16:22 ⇒ 22/08/2019 | 08:38 | Аутор: РТРС

Помозимо малој Милици да се избори са тумором кичмене мождине!

Трогодишња Милица Јеличић из Љескара код Приједора болује од тумора на кичменој мождини и треба нашу помоћ! Она се тренутно налази у Клиници за мајку и дијете у Београду, гдје ће након осам примљених терапија бити подвргнута трансплантацији коштане сржи. Да би добила ову битку и наставила лијечење у Италији, малој Милици неопходно је 200.000 евра.

Миличини проблеми почели су у децембру прошле године. До тада здрава дјевојчица изгубила је боју у лицу и добила повишену температуру која је трајала данима, а потом је услиједио шок и дијагноза - тумор на кичменој мождини. Након једног циклуса терапије примљене у Београду, враћена је у Бањалуку, гдје јој се ситуација стабилизовала. Међутим, недавном контролом установљено је да је тумор метастазирао на кости.

- Милица је данас завршила четврту хемотерапију, укупно осам од операције. Сад ће бити направљена пауза, након чега ће бити поновљен скенер. Након тога ћемо видјети да ли треба још која терапија, па слиједи трансплантација коштане сржи - истиче Миличина мајка, Маријана Јеличић.

Након трансплантације, Милицу очекују зрачења и имуно-терапије које су веома скупе. За наставак лијечења у Ђенови неопходно је 200.000 евра, које породица Јеличић нема. Ступили су у контакт и са републичким Фондом солидарности, а званични захтјев за помоћ биће упућен одмах након прикупљања неопходне медицинске документације.

За то вријеме, хуманост на дјелу су показали Миличини суграђани. На већем броју мјеста у граду прикупља се новац, који ће бити прослијеђен породици Јеличић. У акцију су се укључили и угоститељи.

У породици Јеличић увјерени су да ће храбра Милица добити и ову, најтежу битку, а све ће бити много лакше уз помоћ добрих људи. Сви који желе да помогну лијечење Милице Јеличић, могу то да ураде путем наведених жиро-рачуна.