latinica  ћирилица
22/08/2019 |  11:21 ⇒ 11:21 | Аутор: СРНА

Милошевић: Напад у Книну нови акт мржње

Предсједник Српског народног вијећа Борис Милошевић упозорава да су настављени напади на Србе у Хрватској, инспирисани мржњом, а најновији случај је инцидент код Книна када су маскирани нападачи претукли особе које су гледале фудбалску утакмицу Црвене звезде.

- Нажалост, јуче се догодио још један напад на Србе. Ово љето, након смрти Радоја Петковића на Вишкову /пребијен и умро у коми/, напада на ватерполисте Црвене звезде на сплитској риви и напада на сезонске раднике на Брачу имамо још један злочин из мржње. Нападачи су покушали да повриједе више особа мотивисани искључиво мржњом према националности нападнутих. Напад маскираних нападача у сриједу навече у кафићу у Уздољу на групу гостију, у којој су били и жене и дјеца, јесте дивљачки и кукавички чин - наглашава он.

Милошевић наглашава да није ријеч о "навијачком обрачуну".

- Сваки покушај релативизације овог ружног догађаја значи правдање насиља и стајање на страну нападача. Хоће ли производња мржње престати - написао је Милошевић на Фејсбуку, а преноси портал Индекс.

Група маскираних особа синоћ је, у кафићу код Книна, напала људе који су пратили утакмицу Црвене звезде и Јанг бојса. Петеро људи је превезено у болницу, а повријеђено је и дијете.