latinica  ћирилица
22/08/2019 |  12:21 ⇒ 14:30 | Аутор: РТРС

Власник кафића код Книна: Нападнути смо зато што смо Срби! (ВИДЕО)

Борис Петко, власник кафића код Книна рекао је да су гости који су синоћ гледали утакмицу Црвена звезда-Јанг бојс, као и он и његова супруга, нападнути због своје српске националности.

- Наравно да је због наше националности - каже Петко и додаје:

- Шта да вам кажем? Дошли су маскирани, имали су фантомке на главама, шипке, палице, мотке... Нас је било шест, седам унутра. Ту су били и људи од 70 и нешто година, као и дјеца. Жене и д,еца су вриштале, не могу да в,ерујем да неко са шипком може ударити дијете од 16 година - испричао је Петко за портал 24sata.hr.

Синоћ су у његов кафић упали маскирани нападачи. Напали су њега и супругу, те госте који су гледали утакмицу Јанг бојс-Црвена звезда. Уништили су дио инвентара, а полиција је објавила да је привела неколико људи.

- Тај дечко од 16 година је завршио у болници због повреда главе. И мене су расјекли по нози. Некаквом даском су ме ударили. Добио сам и по глави. Зашто су нас напали? Стварно не знам, са свима сам добар. Гледали смо утакмицу, није то случајно, то је било смишљено. Наравно да је због наше националности. То је хулиганизам. Ма у шоку сам - прича власник.

У нападу су му повриједили супругу и дијете.

- Летјело је на све стране, чаше, флаше... Као да је бомба пала у кафић. Жени су расјекли ногу и морала је на шивање. Покушала је заштитити седмогодишње дијете које је задобило посјекотине од стакла. Могу разумјети пуно тога, али напасти жену и дјецу - то не могу никако да разумијем. Хвала Богу, нико није теже повријеђен - каже Петко.

Он наглашава да је све смишљено.

- Полиција је дошла, не знам хоће ли их ухватити. Да знам нешто, рекао бих. Али знам збројити два и два. Један момак дошао је прије инцидента у кафић, не знам ко је, попио је пиће и након њега су дошли други - рекао је Петко.

Његова супруга Веселинка Мандић наводи да је задобила повреде ноге и да су нападачи бацали столице на њу.

- Дијете је било са мном, повукла сам је да је не ударе. Ове двије мање су се сакриле испод стола - рекла је она за портал 24sata.hr.