latinica  ћирилица
27/08/2019 |  17:14 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Настављена политичка игра са јасном намјером - избјећи вољу бирача Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је данашње отказивање ванредне сједнице Предсједништва БиХ само још један показатељ да је настављена игра која траје већ предуго у БиХ, с обзиром на чињеницу да су избори одржани у октобру прошле године и да се давно могло ући у формирање власти, односно структурисање новог Савјета министара, али да се то намјерно није урадило.

На питање Срне да прокоментарише отказивање ванредне сједнице Предсједништва БиХ на којој је једина тачка требало да буде именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара, Цвијановићева је рекла да је очигледно да је то једна игра која траје у континуитету са јасном намјером да се избјегне воља бирача Републике Српске која је била јасно изражена на протеклим изборима када је јасно речено кога народ жели да види да га представља у Сарајеву и у Републици Српској.

- Али, ово што смо имали прилику да видимо из политичког Сарајева је игра у којој, нажалост, имамо и придодатих одређених менторисања која долазе са разних страна, као и одређене комбинаторике коју они покушавају да направе на неки начин управо да би се избјегла воља бирача - рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је то поражавајуће за цијелу БиХ, те да су то ствари о којима треба расправљати у институцијама Републике Српске, а најпозванија институција у којој треба да се расправља о свему ономе што је важно и што је интерес грађана и друштва у цјелини је свакако Народна скупштина.

- Свакако да очекујем да ћемо у Народној скупштини имати расправе о разним темама, укључујући и формирање, односно неформирање власти на нивоу БиХ и сматрам да је то неопходно - рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да не види никакву добит или добробит која би из овога могла проистећи за било кога у БиХ, јер је то само контрапродуктивно и додатно исцрпљује земљу која је већ сама од себе исцрпљена разним политичким играма, мешетарењима странаца, као и разним неуспјелим покушајима да се дође до неког договора.