latinica  ћирилица
29/08/2019 |  12:49 ⇒ 13:51 | Аутор: klix.ba

Група миграната тврди да су из Словеније враћени у Хрватску, а затим пребачени у БиХ (ФОТО)

У мјесту Ивањска на подручју општине Босанска Крупа, у непосредној близини границе са Хрватском, јуче је затечено 35 миграната. Они су службеницима МУП-а Унско-санског кантона рекли да су из Словеније преко Хрватске враћени у БиХ. Ове информације за портал Кликс је потврдио портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић.
Словенија-мигранти, архив - Фото: Novosti.rs
Словенија-мигранти, архивФото: Novosti.rs

- Полиција је затекла 35 миграната који су се кретали пјешке према Босанској Отоци. Код себе нису имали документе, а двојица од њих 35 су посједовали прекршајне налоге који су издани у Словенији дан прије, дакле 27. аугуста. Алжирац и Мароканац су кажњени јер су илегално прешли у Словенију - казао је Шиљдедић.

С обзиром да нико од 35 миграната није имао потврду да је раније боравио у БиХ не може се са сигурношћу тврдити да су из БиХ прешли у Републику Хрватску. Неки су потврдили да су имали потврде захтјева за тражење азила у БиХ, али су им одузети у Хрватској.

Кликс сазнаје да је група миграната пјешке наставила пут ка Бихаћу, те да су неки од њих имали и видне повреде. Али, из МУП-а УСК истичу да се не може доказати када су и гдје настале.

Овај портал је у посједу прекршајних налога који доказују да су један Алжирац и један Мароканац, дио групе од 35 миграната, 27. аугуста боравили на територији Словеније. Два дана послије затечени су на подручју БиХ.

Фото: Кликс