latinica  ћирилица
04/09/2019 |  11:53 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске: За БиХ су истекли многи рокови

Сутра истиче рок за испуњење задатака из споразума који су потписали лидери ХДЗ-а БиХ, СДА и СНСД-а о формирању власти. Предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић, поручила је да то довољно говори да су за БиХ истекли многи рокови.

Истакла је да се неформирањем власти урушава додатно повјерење у БиХ.

- Питајте грађане Републике Српске и исто тако ће вам рећи. Значи, неко манипулише, неко се игра изборном вољом грађана. Играју се резултатима избора, али и уставном позицијом Републике Српске, а на то нико нема право - нагласила је Цвијановићева за РТРС.

Нагласила је да је јасна већина на нивоу БиХ, те додала да не постоје друге већине, како то опозиција у Српској говори. 

- Та већина треба да се формализије кроз јасно изражену политичку вољу и нормалан приступ. Не разумијем ово лудило које је наступило. Не разумијем ни потребу политичара из ФБиХ да причају глупости како Република Српске нешто блокира због Русије. А они су се упетљали у своје неке игре - објаснила је предсједница Српске.

Цвијановићева је поручила да су политичари из ФБиХ политичке кукавице, те додала да они нису у стању да спроведу изборну вољу гласача.

Нагласила је да они покушавају да се обрачунају са изборном вољом Републике Српске.

- Нити Комшић, нити Џаферовић на то немају право. Право једино има народ у Републици Српској - закључила је Цвијановићева за РТРС.

Повезане вијести:

Цвијановићева у Кракову са почасним конзулима БиХ (ВИДЕО)