latinica  ћирилица
05/09/2019 |  13:17 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Отворен 10. Сајам привреде у Модричи

У Модричи је данас отворен Сајам привреде на којем учествује 238 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Брчко дистрикта, Србије и Хрватске.
Сајаме привреде у Модричи -
Сајаме привреде у Модричи

Дводневну, 10. манифестацију "Модрича 2019", коју организује општинска Развојна агенција под покровитељством општине и уз подршку Министарства привреде и предузетништва Српске, отворили су ресорни министар Вјекослав Петричевић и начелник Модриче Младен Крекић.

Петричевић је рекао да је ово озбиљна манифестација која привлачи све већи број излагача са простора ове општине, регије, Србије, а ове године и из Хрватске.

- Сајмови су значајни за размјену искустава и пословних активности привредника, што иде у сврху развоја привреде. Због тога ће Министарство увијек подржавати сајам у Модричи и у другим општинама у Републици Српској - рекао је Петричевић новинарима након обиласка штандова.

Он је честитао руководству општине и Развојној агенцији за добро организовану манифестацију.

Крекић је рекао да је сајам значајан за привреду Модриче и локалну заједницу, оцијенивши га као успјешан због до сада рекордног броја излагача и структуре представљених производа и услуга.

- Присутан је велики број излагача који су били и претходних година, па можемо закључити да су задовољни организацијом и ефектима - навео је Крекић, који је додијелио захвалнице излагачима који су присуствовали свим досадашњим модричким сајмовима.

Он је истакао да ће задовољство бити веће уколико се оствари пословна сарадња привредника из Модриче са привредницима из БиХ и земаља у окружењу.

Директор Развојне агенције општине Модрича Милош Илић рекао је да се Сајам одржава на 1.000 метара квадратних затвореног изложбеног простора и више од 5.000 метара квадратних отвореног изложбеног простора Културно-спортског центра Модрича.

- У спортској дворани изложени су индустријски и занатски производи, прехрамбени производи и производи кућне радиности, а на платоу испред дворане пољопривредна механизација и производи, те изложба стоке и ситних животиња - навео је Илић.

Он је додао да ће сутра бити одржана ревија модних кућа из Модриче "Ала моде" и "Хертекс", те затварање Сајма од 19.00 часова, када ће бити уручене награде, признања и захвалнице учесницима.