latinica  ћирилица
05/09/2019 |  15:34 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

Помозимо Дубравки Мацановић, позовимо 1458

Тридесетседмогодишња Бањалучанка, Дубравка Мацановић, болује од карцинома плућа. Операција није могућа и зато су јој љекари укључили биолошку терапију, која има добре резултате. За ову врсту лијечења потребно је много новца.

Здрава, млада и лијепа, Дубравка Мацановић почетком априла осјетила је симптоме сличне прехлади. Након неколико дана стање јој се погоршало, а коначна дијагноза - карцином плућа. Операција није могућа, па након хемиотерапије и зрачења, љекарски конзилијум преписује биолошку терапију.

- Она сада прима биолошку терапију, лијек пембролизумаб, у дози од 200 милиграма на сваких 21 дан, а у малопродаји је цијена једне дозе 8.000 евра - истиче Сузана Марић, Дубравкина сестра.

Да новац не смије бити препрека у њеном лијечењу, одлучили су њени најближи.

- Борићемо се на све начине. Мој мото, од момента када сам сазнала колико кошта та терапија и да је то најбоља шанса за моју сестру, је био тај да због новца нећу допустити да је изгубим. Преврнућу небо и земљу, потрудићу се на све могуће начине - додаје Марићева. 

Школа за труднице "Радосница" организовала је хуманитарно фотографисање са породичним фотографом Ленком Келеман, наплаћујући симболично три марке, па су за два сата фотографисања прикупили више од двије хиљаде марака.

- Надам се да ћемо имати прилику да одрадимо још једну овакву акцију, да скупимо тај новац за Дуцу, с обзиром да знам да јој тај лијек стварно помаже и да та терапија да имам и те каквог ефекта - рекла је Келеманова.

Помоћи можете и ви позивом на хуманитарни број 1458 или уплатом новчаних средстава на рачун за БиХ или за уплате из иностранства.

 Потребна помоћ Дубравки Мацановић

У бројним локалима и радњама у Бањалуци постављене су и кутије за донирање новца.