latinica  ћирилица
05/09/2019 |  15:59 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Модрички сајам окупио више од 230 излагача

Више од 230 излагача учествује на 10. сајму привреде у Модричи. За два дана сајма представиће се привредна, пољопривредна, занатска и гастро понуда учесника.

За Оптима групу и Рафинерију уља Модрича сајам је прилика да представе своја достигнућа у производњи и на тржишту.

- Истакла бих да су производи Рафинерије уља Модрича од прошлог мјесеца први пут на грчком тржишту, ми смо тиме проширили листу која броји 14 иностраних и регионалних тржишта - истиче Дубравка Гајић, из Оптима групе.

И мањи предузетници из регије радо долазе на сајaм. Разлога за то је више.

- Покушај неког новог пословања, гдје такође долази до неких нових идеја, сарадње - тврди Елдин Окић, привредник из Модриче.

Мара Нешковић, привредник из Добоја истиче значај оваквих сајмова.

- На сајмовима се упозна доста људи, потенцијалних купаца, онда се стекну нова пријатељства. Све то има своју сврху - напомиње Мара Нешковић.

Овогодишњи сајам привреде осим што је јубиларни, такође је рекордан према броју учесника. Учествује 238 излагача.

- Ово је јако значајно за Модричу, јако значајно за привреду. Веома је значајно да људи своје производе које имају могу презентирати неком другом, да виде да то постоји у Модричи, а с друге стране они који су дошли имају шта показати нама - истакао је Младен Крекић, начелник општине Модрича.

Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва Републике Српске, поручује да ће овакве манифестације увијек имати подршку.

- Све је то у сврху развоја привреде и свакако да ћемо увијек подржавати општину Модрича преко оваквих активности, али и све друге општине у Републици Српској.


Сајам се завршава сутра уручењем награда и признања излагачима и партнерима ове привредне манифестације.