latinica  ћирилица
07/09/2019 |  08:58 | Аутор: РТРС

Данас киша, пљускови и грмљавина

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјењиво облачно вријеме, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином, који понегдје могу бити јачи.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Падавине са грмљавином очекују се у централним крајевима, а послије подне и на сјеверу, сјевероистоку и истоку. Постојаће услови за локалне непогоде, посебно на југу и југозападу, а према вечери у централним предјелима и у Семберији, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Киша ће касније послије подне на западу и југозападу полако престати да пада и доћи ће до дјелимичног разведравања. Престанак падавина и смањење облачности у свим крајевима очекују се увечће и током наредне ноћи.

У крајевима гдје ће бити нестабилније вријеме дуваће умјерен вјетар са јачим ударима, а у Посавини и Семберији према вечери се очекује на ударе веома јак западни вјетар.

Највиша дневна температура ваздуха од 18 до 23, на сјевероистоку и југу до 26, у планинама на западу од 16 степени Целзијусових.

Најсвјежије јутрос је било у вишим крајевима. На Бјелашници је у 8.00 часова измјерено осам степени, на Чемерну 11, у Гацку 12, на Сокоцу, у Невесињу, на Хан Пијеску, у Калиновику, на Мраковици и на Иван Седлу 13, у Мркоњић Граду, Сарајеву, Ливну и Шипову 14, а у Тузли, Сребреници, Рудом, Рибнику, Бихаћу, Јајцу, Градачцу и Бугојну 15 степени.

У Бијељини, Брчком, Приједору, Добоју, Зворнику, Фочи, Вишеграду, Новом Граду и
Санском Мосту јутрос је било 16 степени, у Бањалуци, Билећи и Зеници 17, у Широком Бријегу и Грудама 18, у Неуму 19 и у Требињу и Мостару 20 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Херцеговини, односно Гацку 26 литара по метру квадратном. У Рибнику су пала 22 литра, у Шипову 15, у Мркоњић Граду 12, у Невесињу и Приједору 11, на Сокоцу девет, на Мраковици осам, у Бањалуци, на Хан Пијеску и у Рудом седам, на Чемерну шест, у Калиновику и Фочи пет, а у Сребреници и Бијељини два литра по метру квадратном.