latinica  ћирилица
07/09/2019 |  10:04 | Аутор: СРНА

Човић: Без Хрвата нема формирања ниједног нивоа власти

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић поручио је да се без Хрвата не може формирати ниједан ниво власти у БиХ.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Човић је рекао да Хрвати у БиХ који, како је истакао, једини искрено желе ЕУ и НАТО, и данас политички говоре једним гласом - кроз Хрватски народни сабор.

- Без нас, када смо овако сложни, не може се формирати ниједан ниво власти - истакао је Човић јуче у Орашју послије заејдничке сједнице предсједништава БиХ и Хрватске.

Он је захвалио Влади Хрватске, ХДЗ-у и њеном предсједнику Андреју Пленковићу, који је и актуелни хрватски премијер, за подршку Хрватима у БиХ, за коју је рекао да је драгоцјена у борби за стварну равноправност.

Предсједништва двије странке су на јучерашњој сједници оцијенила да је темељ пријатељског међустраначког односа заједничка брига о Хрватима у БиХ као конститутивном и равноправном народу, узајамна подршка на изборима и помоћ БиХ на евроатлантском путу.

Пленковић је рекао да је сарадња два ХДЗ-а "позитивна и интензивна", те да ће Хрватска, као добро позиционирана у међународној заједници, наставити да се заузима за права Хрвата и пружа добросусједску подршку цијелој БиХ.

Он је најавио заједничку подршку Колинди Грабар Китаровић на предстојећим изборима у Хрватској, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.