latinica  ћирилица
07/09/2019 |  16:06 ⇒ 16:09 | Аутор: СРНА

Чубриловић у Нишу: Створити услове за ближе контакте привредника

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да руководства Србије и Српске треба да створе услове за ближе контакте привредника, који ће сами дефисати пут којим најбрже и најбоље могу конкретизовати сарадњу.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Надам се да је довољно законског оквира да несметано можемо радити на том пољу - рекао је Чубриловић Срни након састанка са предсједником Скупштине града Ниша Радом Рајковићем и помоћником градоначелника Јеленом Митровски.

Он каже да је на састанку у Градској кући у Нишу, који је организован у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", фокус био на сарадњи Републике Српске и Србије у свим областима.

- Својевремено су Бањалука и Ниш имали посебну сарадњу преко индустријских гиганата као што су били Машинска и Електронска индустрија Ниш и `Руди Чајавец` Бањалука и компатибилност привреде била је на завидном нивоу. Очекујемо да се ти односи занове - рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је привредна сарадња основ развоја друштва, те да се очекује много од појединачних сусрета привредника у оквиру привредних комора и предузећа.

Чубриловић каже да су се на састанку сагласили да Српска православна црква показује како се може остати јединствен на једном духовном простору и поручио да је то пут на који начин се и у реалном животу може комуницирати.

Током данашње посјете Нишу, Чубриловић је посјетио Војни музеј и Спомен-собу у Команди Копнене војске Србије на Тргу краља Александра, гдје му је домаћин био генерал-потпуковник Милисав Симовић, те положио вијенац на споменик војводи Стевану Синђелићу на Чегру.

Чубриловић ће се вечерас обратити у Народном позоришту у Нишу, гдје ће бити изведена представа Народног позоришта Републике Српске "Кокошка".