latinica  ћирилица
07/09/2019 |  19:05 ⇒ 08/09/2019 | 10:25 | Аутор: РТРС

Дани Српске у Србији: Позоришне представе и концерти - Чубриловић у Нишу

У оквиру Манифестације "Дани Српске у Србији", наредних дана у више градова биће одржани концерти и позоришне представе. Тим поводом, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић састао се с представницима Ниша. Градски челници захвалили су на прилици, да грађани Ниша осјете дух Републике Српске.

Један од 20 градова у којем ће наступити трупа Народног позоришта из Бањалуке је и Ниш.

На мало другачију сарадњу која се одвијала 80-их година прошлог вијека, подсјетио је предсједник Народне скупштине Републике Српске, када су два града производила ТВ пријемнике.

- На жалост или срећу ја дуго памтим. Машинска и електронска индсутрија из Ниша имала је заједничко руководство са Чајевецем из Бањалуке. Та сарадња је тада високо вреднована - рекао је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Српске.

Чубриловић је навео да се нада да ће се из ове културне сарадње развити и привредна.

Предсједник Скупшптине града Ниша истиче да захваљујући Додику и Вучићу, слога, мир и заједниство су једини начин да сачувамо наш народ, ма гдје се он налазио.

Заједничка историја ипак, сеже далеко прије телевизора Чајавец, а Чубриловић је с домаћинима обишао неке од најзначајнијих споменика историје. Ћеле кулу, те споменик Стевану Синђелићу на који је положио вијенце.

Делегација је посјетила и археолошко налазиште Медијана. Ниш ће вечерас у склопу манифестације моћи да погледа представу "Кокошка", Народног позоришта Републике Српске.

- У Нишу смо данас прије свега да реализујемо наша два програмска задатка, књижевно вече, гдје ће наши истакнути писци имати своје вече и представа коју ће извести Народно позориште Републлике Српске - навео је Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

Организатори наводе да ће ускоро почети одржавање и Дана Србије у Српској, што би могло да прерасте у заједничку манифестацију.