latinica  ћирилица
08/09/2019 |  15:55 ⇒ 22:18 | Аутор: РТРС

Невесиње - у путну инфраструктуру уложено више од милион марака

На подручју Невесиња, у овој грађевинској сезони, Општина и Путеви Српске у путну инфраструктуру уложили су више од милион марака. Активности су прије три године, послије више деценија запуштености, покренуте с мртве тачке. Упоредо се раде путеви од локалног значаја и градске улице.

Уређење градских саобраћајница, које су биле испод свих стандарда, покренуто је прије двије године. Од јуна траје потпуна реконструкција Улице Милоша Обилића. Општина је искористила радове и с додатних 160 хиљада марака финансирала реконструкцију водоводне мреже. Замијењене су телефонска и мрежа јавне расвјете.

- Ова улица је била доста дотрајала, редовно се одржавала, мора се признати, међутим, просто зуб времена је оставио трага, није имала техничке карактеристике које мора имати улица у језгру једне општине - истакао је Слободан Шиљеговић, начелник одјељења за просторно нпланирање и стамбено-комуналне послове.

Пројектом је обухваћено и уређење дијела споредних улица. Оппштина и ЈП Путеви Српске уложили су око 750 хиљада марака. Завршетком радова, крајем мјесеца, биће комплетирано уређење центра Невесиња.

- Главна улица је пројектована на начин да, у случају потребе, може бити двосмјерна. До сада није било тако, саобраћај се одвијао у једном правцу, а сада имамо и додатних педесет паркинг мјеста - нагласио је замјеник начелника Општине Невесиње Милутин Самарџић.

Од Оџака до Љесковика, на правцу Невесиње-Берковићи, у току је реконструкција 1,5 километара регионалне саобраћајнице. Путеви Српске обезбиједили су тристо хиљада марака.

Завршетак ове дионице планиран је за јесен. Због важности регионалног пута, сукцесивна реконструкција биће настављена наредне године.