latinica  ћирилица
09/09/2019 |  10:35 ⇒ 10:37 | Аутор: СРНА

Кошарац: СНСД неће подржати нови мандат Мехмедагића

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошараца рекао је да ова политичка партија неће подржати именовање Османа Мехмедагића Осмице за директора Обавјештајно безбједносне агенције, јер је ова агенција радила на дестабилизацији Републике Српске.
ОБА БиХ - Фото: РТРС
ОБА БиХФото: РТРС

- Мехмедагић сигурно неће имати подршку СНСД-а приликом избора новог директора ОБА. Према информацијама којима располажемо, ОБА је радила на дестабилизацији Српске и кретала се ван законских оквира у обављању активности. Менаџмент те агенције нема нашу подршку и не може у наредном периоду њоме руководити - рекао је Кошарац за Вечерње новости.

Он је оцијенио да је посебно забрињавајуће што је БиХ једина земља која нема парламентарни надзор над обавјештајним сектором и додао да је то производ политике предсједника СДА Бакира Изетбеговића и Мехмедагића.

Делегат СНСД-а Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је да је овдје велико питање процес формирања власти на нивоу БиХ и да ли ће бити формиран до истека мандата Мехмедагићу.

- Уколико БиХ не добије нови сазив Савјета министара до истека мандата Мехмедагићу и остане технички сазив, онда ће Мехмедагића за директора ОБА сигурно поново предложити предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић - рекла је Мајкићева.

Она је напоменула да су у СДА свјесни да СНСД, када добије мјесто предсједавајућег Савјета министара, Мехмедагића сигурно неће предложити за директора ОБА.

Ове године истичу мандати бројним руководиоцима на нивоу институција БиХ, а међу њима је Мехмедагић.