latinica  ћирилица
12/09/2019 |  15:34 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

Школарцима рачунарска опрема од 10.000 КМ

Сарајевска школа "Мехмедалија Мак Диздар" добила је данас вриједну донацију рачунарске опреме која ће значајно помоћи основцима у савладавању градива из информатике. У сарадњи са Министарством за образовање, науку и младе Кантона Сарајево компанија Проинтер ИТСС Сарајево донирала је тој школи опрему вриједну десет хиљада марака.
Проинтер - донација - Фото: РТРС
Проинтер - донацијаФото: РТРС

Директор школе Самира Нукић изразила је задовољство што ће ученици добити много боље услове за учење. Посебно истиче да ће донација компаније Проинтер мотивирајуће дјеловати на развој и знање ученика и помоћи им у стицању нових знања.

- Свједоци смо да је развој информационих технологија веома брз и да морамо пратити новитете. Подршка информатици, дигитализацији и увиђењу иновација у школе заправо је неопходна и веома потребна. Ми такву подршку данас имамо и морам да се захвалим компанији Проинтер која нам је уручила веома добродошлу донацију ИТ опреме. Такође, морам се захвалити и кантоналном Министарству образовања и науке и министрици Зинети Богунић која је препознала важност овог пројекта и била му несебична подршка - рекла је Самира Нукић.

Директор Проинтера Сарајево Бојана Шкробић Омеровић истакла је да је Проинтер поводом предстојећег оснивања компаније у Сарајеву хтио да почетак свог рада обиљежи друштвено одговорним кораком. Зато су се и одлучили да као ИТ компанија школарцима поклоне неопходну рачунарску опрему.

- Проинтер није компанија која је виђена само комерцијалним вриједностима већ је компанија која увијек даје више. Вриједност ове компаније јесте и у чињеници што несебично подржавамо младе и све чини бољу будућност заједница у којима дјелује - нагласила је Бојана Шкробић Омеровић.

У Проинтеру вјерују да и њихов данашњи потез доприноси стварању нових ИТ стручњака који ће створити бољу будућност цијелом друштву. Једна од водећих домаћих ИТ компанија уручење донације је уприличила прије вечерашњег представљања пословним партнерима своје нове компаније, Проинтер ИТСС Сарајево.