X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
15/09/2019 |  08:36 ⇒ 10:07 | Извор: АТВ

Појачане мјере и претреси у КПЗ Бањалука

Посебна јединица полиције Казнено поправног завода Бањалука јутрос је започела претрес притворске јединице и одјељења појачаног надзора у овој установи.
Казнено-поправни завод Бањалука - Фото: РТРС
Казнено-поправни завод БањалукаФото: РТРС

Појачане мјере сигурности у КПЗ Бањалука и око КПЗ су на снази већ дуже вријеме, а од јутрос траје претрес у коме се користе и службени пси.

Директор КПЗ Бањалука Горан Селак потврдио је за АТВ да се ради о планираним и редовним активностима.

Појачана безбједност у КПЗ Бањалука на снази је већ неко вријеме због великог броја ризичних притвореника који су у последње вријеме стигли у КПЗ. Ту се тренутно налазе Саша Видовић и Александар Булатовић, који су осуђени на укупно 37 година робије због убиства Мирослава Лазаревића 2016. године, те Бенеди Ђукановић, Емилио Балдо и Родољуб Гајић, осумњичени за убиство Славише Крунића у Бањалуци.

Ту су и бивши специјалци Горан Параш, Александар Поповић и Владан Малић који су са Олегом Бандом извршили пљачку блиндираног возила на аутопуту Бањалука – Градишка, као и Марко Чолић, који је претукао новинара Владимира Ковачевића али многи други.

Претреси ухапшених који затворску казну или притвор издржавају у казнено поправним установама у Републици Српској се врше у континуитету, а могу бити редовни или ванредни.

С обзиром на тренутно стање, односно велики број безбједносно интересантних лица који се налазе у бањалучком КПЗ, за очекивати је да мјере појачане безбједности остану на снази још дуже вријеме.